Gemensamma utrymmen

Gemensamma utrymmen på Lommaborgen

 

Vardagsrummet

Ett gemensamt rum med TV och soffor, och matbord och stolar finns på ovanvåningen i A- och B- huset. Här samlas många på kvällarna för att äta middag, fika eller titta på TV eller film tillsammans. Vardagsrummen är såklart påverkade av vilka som bor i just den korridoren.

Köket

Som boende i enkelrum delar du kök med resten av studenterna på din korridor, 7-11 personer. I köket har du tillgång till två egna skåp för dina specerier samt en hylla i kylskåpet och ett frysfack. Husgerådet har ni gemensamt och köps in av respektive köks köksgeneral.

För att hålla ordning i köket har det instiftas en Köksgris. Det uppdraget cirkulerar varje vecka och då det blir din tur att vara köksgris ansvarar du för den allmänna ordningen i köket. Det kan till exempel vara att tömma diskstället när det blir fullt, torka av bänkar och bord samt tömma soporna. Eftersom vi källsorterar på Lommaborgen så cirkulerar även uppgiften att tömma källsorteringen.

Varje kök har även en Köksgeneral som utses varje termin. Denne har övergripande ansvar för att Köksgrisen sköter sitt uppdrag, kallar till köksmöten, men ser även till att de gemensamma förbrukningsvarorna köps in och ser till så att köket och vardagsrummet är trivsamt samt att alla trivs i korridoren.

Till korridorens gemensamma hushåll ingår även strykbräda, strykjärn, golvmopp och dammsugare.

Tvättstuga

I A-husets källare finns tvättstugan som är gemensam för alla boende på Lommaborgen. I tvättstugan finns två tvättmaskiner med tillhörande torktumlare och 4 torkskåp. En tredje tvättmaskin är avsedd för tvättning av husdjurssaker som kan håra av sig. För akuta tvättbehov finns också en mindre tvättmaskin som ej går att boka, och en tillhörande torktumlare, och för dessa är det först till kvarn som gäller.
Tvättstugan är öppen vardag 7-22 och helgdagar 9-22.

Förråd

Till varje lägenhet i C- och D husen finns ett låsbart förråd nere i A-husets källare. Övriga hyresgäster har ett gemensamt förrådsrum.
Det sker återkommande rensningar i det gemensamma förrådet och därför är det viktigt att märka sina saker väl med namn, rumsnummer och datum.

Cykelförråd

Cykelförråd finns i A-husets källare.

Bastu

I A-husets källare finns en bastu med tillhörande omklädningsrum, toalett och dusch. Denna bokas med hjälp av en kalender som sitter utanför dörren.

Festlokalen

Lommaborgens gemensamma fest-/möteslokal finns på nedervåningen i A-huset. Rummet är möjligt att använda för fester, möten eller bara att umgås i om det är fullt i TV rummen.

Lantmästarna arrangerar till exempel sin omtalade Torsdagsoppa här.